loader image

Într-un studiu despre calitatea vieții realizat pe un eșantion de 15.500 medici de toate specialitățile în 2017 se constată că oftalmologii sunt printre cei mai fericiți. Medscape a realizat un studiu în SUA privind calitatea vieții după servici într-un chestionar la care au răspuns medici din toate specialitățile a căror rezultate ne încadrează pe noi oftalmologii la „destul de fericiți”.

Astfel 38% au raspuns că în afara serviciului se simt fericiți, dar 10% au răspuns ca le este mai bine la servici. Cei mai fericiți sunt specialiștii alergologi, urmați de dermatologi, medicina internă și oftalmologi. Cei mai nefericiți par cardiologii și oncologii. Probabil sunt și cei mai stresați. Întrebați dacă sunt mai degrabă introvertiți decât extrovertiți, 35% au zis că mai degrabă sunt introvertiți, pe cand 28% sunt extrovertiți.

Cei mai introvertiți sunt cei din medicina preventivă și reumatologii, iar extrovertiți sunt chirurgii, urologii și oftalmologii. Intrebări despre statusul marital 5% erau divortați, 77% căsătoriți din care 21% cu colegi de breaslă din alte specialități, dintre aceștia bărbații tind să aleagă mai mult o soție tot medic, față de femei.

Peste o treime din medici au declarat ca au între 4 și 6 prieteni apropiați, în schimb peste 47% din oftalmologi au unul până la 3 prieteni foarte buni.

Aproape 50% din doctori au zis ca-și iau 4 săptămâni de vacanță pe an, însă o treime au declarat că apucă să-și ia circa 2 săptămâni de vacanță pe an. Și cu asta sunt destul de fericiți…

Întrebați fiind dacă doresc să slăbească 47% au spus că da, 35% au zis că doresc să-și mențină actuala greutate. Femeile își doreau mai mult să slăbească decât bărbații. La capitolul exerciții fizice 10% au zis că nu fac sport deloc, 10% exersează zilnic, 35% fac sport de 2-3 ori pe săptămâna și 23% fac sport de 4-5 ori pe săptămână. Deci stăm binișor…

Hai la sport ți la bere să ne facem prieteni,zic!