loader image

Orice mamă si tată responsabili știu pe de rost cântecele Disney ale desenelor favorite ale copiilor, dar de când a aparut Frozen absolut totul a fost dat peste cap, iar cantecul Anei “Hai afara la zapada!” a devenit hit instantaneu…dupa Let it go! evident…

Nu stiu insa daca cei de la Disney au avut un mesaj subliminal cu iesitul afara si cât mai multa joacă in aer liber insa toate datele culese pana acum despre evoluția miopiei la copii sugereaza ca un minim de 2 ore petrecute in aer liber sau spatii largi duc la prevenirea miopiei la copiii cu risc de dezvoltare a acesteia…mai mult legatura dintre nivelul scazut de vitamina D la copiii cu miopie pare mai degraba o expunere insuficienta la soare decat un deficit separat dobandit odata cu miopia.

Brien Holden Vision Institute si International Myopia Institute au inceput campanii extrem de interesante atat pentru medici sau optometristi cat si pentru pacienti prin care se incearca educarea populatiei si mai ales a parintilor pentru prevenirea evolutiei miopiei. Pe mine una ma speria predictia ca in 2050 jumatate din populatia globului va fi mioapa, iar dacă vă imaginati ca ne deranjează ca medici sa dam ochelari la toata lumea, pot spune ca probabil ca bussiness nu e rau, dar ca si complicatii ale miopiei sunt unele redutabile si carora nu le cunoastem tratamentul sau sunt insuficient controlate: maculopatia miopica, glaucomul si decolarea retiniana.

Asadar mergeti mult afară, puneti bunicii la treabă (si asa nu sunt foarte priceputi la tehnologie asa ca o tableta mai degraba ii incurca) si iesiti in aer liber cat mai mult!
Vă astept la Cismigiu! In parc!