loader image

Multa lume vorbeste despre statul in casa și despre plictiseala. Realitatea este ca avem timp acum sa facem in casa lucruri pentru casa pe care le tot amanam și pentru care ne chinuiam sa ne gasim timp.

Dincolo de asta, este un moment bun de reflectat pentru noi toti. De ce ne este dor cu adevarat ? Ne place ce facem cu adevarat ? Ce asteptam de fapt cu nerabdare cand spunem ca vrem sa ne intoarcem la viata normala? Plimbarile? Jobul in sine ca munca, locul, colectivul ? Poate toate la un loc.

Mie personal imi este dor de tot ce inseamna Optissima, de colectivul de acolo, de consultatii, de pacienti, de tot. Dar nu o sa mint, cel mai dor imi este de sala de operatii. De atentia la fiecare detaliu, de multumirea pacientilor postoperator și de placerea in sine de a face asta. Stiam și inainte ca asta este marea mea pasiune, dar dacă era probabil un mic procent de dubiu, a disparut cu certitudine.
Fericirea pacientilor operati de cataracta, și cu vederea recuperata ulterior este de nepretuit.

Dar, din pacate, de multe ori cataracta nu este singura problema de sanatate oculara a pacientilor. Astfel, ca desi operatia poate decurge perfect, exista altor patologii, ca de exemplu a unei retinopatii diabetice, ne poate priva de un castig total al vederii postoperator.

Tot timpul imi sfatuiesc pacientii sa aiba grija de sanatatea ochilor, sa isi tina tensiunea arteriala și glicemia sub control pentru că leziunile retiniene pot fi severe și mai greu de rezolvat decat cataracta.

Chiar marti, am avut la control o pacienta diabetica operata in urma cu 2 luni. Vedea foarte bine postoperator, acum a venit la control pentru ca i-a scazut vederea destul de mult (0.3). In urma investigatiilor am constat ca aveam edem la nivelul retinei ca urmare a glicemiei crescute.

Astfel, dragi pacienti, Integrand informatiile acestea in contextul actual, va sfatuiesc sa intampinati sarbatorile cu grija și precautie! Respectati traditiile, atat spirituale cat și culinare, dar pastrand distanta sociala impusa de situatia actuala și cu grija pentru sanatatea dvs ulterioara

Dr. Stefan Oprea