loader image

Lentilele pentru ochelari se fabrică cu mai mulți imdici de refracție. Nu intrăm în definiții tehnice ci dorim să înțelegeți diferențele între lentile. Indice de refracție este invers proporțional cu grosimea lentilelor, astfel incat, pentru dioptrii mari, se recomandă utilizarea lentilelor cu indici mari de refracție. Lentillele cu indice de refracție standard (1.5) sunt recomandate pentru rame cu contur întreg si dioptrii mici.

Lentilele din policarbonat/trivex/pnx sunt ideale pentru purtatorii cu un stil de viață activ, sportivi,copii, oferind totodată siguranță sporită pentru ramele cu prindere pe capse sau fir. Lentilele cu indice de refractie 1.6 asigură o claritate excepțională a vederii, sunt alegere perfecta pentru ramele pe capse si fir cât si pentru dioptrii medii- mari ( peste 2 dioptrii).

Majoritatea clienților de azi conștientizează faptul că ochelarii sunt cu atat mai confotabili si estetici cu cât lentilele sunt mai usoare si mai subțiri. Nu este de mirare faptil ca lentilele cu indice de refractie 1.67 sunt foarte populare atât în rândul purtatorilor de ochelari cat si de profesioniștii vederii, cu toții având asteptari din ce in ce mai mari in privinta calitatii si durabilitatii lentilelor. Materialul cu indice de refractie 1.74 este indicat purtătorilor cu dioptrii foarte mari insa si celor care isi doresc o lentilă ultra-estetica .

Aveți grijă de ochii voștri 😍

Sursa foto: https://www.khanacademy.org/