loader image

Scurt ghid pentru alegerea ramelor de ochelari

oct. 25, 2022 | Blog

Când mergi să cumperi ochelari, întrebarea pe care o pui de obicei este: Care sunt ramele ideale pentru fața mea? Forma feței, stilul și dimensiunea lentilelor, culorile și grosimea ramelor sunt unele dintre lucrurile pe care oricine dorește să cumpere ochelari ar trebui să le ia în considerare În acest articol veți vedea sfaturi pentru a vă alege corect următoarele rame pentru ochelari.

Alegerea ramelor de ochelari după forma feței

Atunci când alegeți ramele, forma feței este unul dintre cele mai importante criterii de luat în considerare. Ce formă are fața? Este rotundă, ovală, pătrată? În funcție de forma feței, acestea sunt ramele de ochelari pe care ar trebui să le alegeți:

 • Dacă fața este rotundă

Ramele pătrate sau dreptunghiulare sunt de obicei mai late decât o față rotundă. Această calitate vă poate îmbunătăți fața, deoarece vă va face să arătați mai fit, adăugând echilibru caracteristicilor feței. Cu toate acestea, ar trebui să evitați ochelarii rotunzi, mici, deoarece accentuează forma rotundă a feței, astfel încât fața va arăta chiar mai rotundă decât este.

 • Dacă fața este ovală

Ar trebui să evitați ramele prea mari și să vă acoperiți astfel mai mult de jumătate din față, iar acest lucru vă provoacă să pierdeți echilibrul natural și simetria feței ovale.

 • Dacă fața este pătrată

Ar trebui să evitați ramele unghiulare și rectangulare, deoarece acestea accentuează și atrag atenția asupra caracteristicilor unghiulare, făcându-vă fața să pară voluminoasă.

Odată cu introducerea de noi materiale sau noi tehnologii, industria ochelarilor se schimbă rapid. Vedem o mulțime de inovații noi care apar în fiecare zi când vine vorba de ochelari de vedere, așa că este greu pentru oameni să decidă ce rame să cumpere.

Există mulți factori care ar trebui luați în considerare înainte de a lua o decizie:

 • Care va fi utilizarea principală a ochelarilor tăi? (sport, muncă)

 • Ce fel de stil de rame vă place?

 • Vreți să fie stilate sau funcționale? Ori ambele?

Mulți oameni se hotărăsc cu greu ce rame de ochelari să cumpere. Cu atât de multe opțiuni pe piață, sunt prea multe decizii de luat. Totuși, urmând acești pași simpli, poți găsi rama de ochelari perfectă pentru tine.

Tipuri de rame pentru ochelari

Ramele de ochelari sunt disponibile într-o gamă largă de forme, culori și materiale. Ramele pe care le alegi depind de stilul tău și de ce se simte cel mai bine pe fața ta.

Forma cadrului

 • Rotundă

 • Ovală

 • Dreptunghiulară

 • Pătrată

Tip lentilă

 • Single Vision (nu poate fi transformat în bifocale)

 • Bifocal (include lentile progresive)

Culoarea ramelor

Cele mai populare culori ale ramelor de astăzi sunt maro și gri; ambele oferă contrast pentru ecranele digitale pentru persoanele care lucrează la computere toată ziua. Bineînțeles, puteți alege orice nuanță dorită și care este disponibilă în acel moment.

Alegerea ramelor de ochelari poate fi un proces dificil din cauza numărului mare de opțiuni oferite. Sperăm că acest ghid vă va ușura procesul de luare a deciziilor. În final, nu rămâne decât să vă bucurați de noile rame!

Citeste si…

Operația de Corecție a Pleoapelor: O Privire Reîmprospătată

Operația de Corecție a Pleoapelor: O Privire Reîmprospătată

Pe măsură ce trecem prin procesul natural de îmbătrânire, zonele din jurul ochilor pot dezvolta o serie de probleme. Membrana care susține grăsimea din zona periorbitală devine treptat mai slabă, iar grăsimea se deplasează către pleoape, dându-le un aspect umflat și...

Ramele ochelarilor din metal

Ramele ochelarilor din metal

Când vine vorba de selectarea ochelarilor de vedere, una dintre cele mai cruciale decizii de luat se referă la materialul folosit pentru confecțționarea ramei. O opțiune comună și adesea apreciată este utilizarea metalului. Ramele realizate din metal prezintă atât...

Lentilele de contact si tot ceea ce trebuie sa stii despre ele

Lentilele de contact si tot ceea ce trebuie sa stii despre ele

În acest clip video, Dr. Oftalmolog Sanziana Istrate dezvăluie tot ce trebuie să știm despre lentilele de contact. Cu o pasiune contagioasă pentru sănătatea ochilor, ea oferă o descriere detaliată a avantajelor acestor dispozitive optice. Dr. Istrate subliniază...