loader image

Pentru pacienții care suferă de afecțiuni neurooftalmice grave, precum retinopatia diabetică sau glaucomul, Optissima.ro oferă servicii specializate de perimetrie. Această investigație de înaltă precizie este esențială în diagnosticarea și monitorizarea progresului acestor afecțiuni, oferind informații valoroase despre capacitatea de percepție a stimuli vizuali a pacienților.

Prin intermediul unui aparat special de perimetrie, echipa noastră de medici oftalmologi poate testa și evalua câmpul vizual al pacientului. Această evaluare cuprinzătoare explorează modul în care pacientul percepe și reacționează la stimuli vizuali în diferite zone ale câmpului vizual. Testul de perimetrie este nedureros și nu implică intervenții invazive.

Pentru pacienții cu retinopatie diabetică, perimetria joacă un rol crucial în detectarea precoce a eventualelor afectări ale câmpului vizual, care pot apărea ca rezultat al deteriorării retinei cauzate de diabet. Prin identificarea precoce a acestor schimbări, putem interveni într-un stadiu incipient și putea încetini sau chiar opri progresul afecțiunii.

În cazul glaucomului, perimetria este de asemenea esențială. Acesta este un tip de afecțiune oculară caracterizată de deteriorarea nervului optic și poate duce la pierderea vederii periferice. Prin intermediul perimetriei, putem detecta modificări în câmpul vizual al pacienților, permițând monitorizarea evoluției bolii și adaptarea tratamentului în consecință.

Pe lângă retinopatia diabetică și glaucom, perimetria este utilă și în diagnosticarea și monitorizarea altor afecțiuni neurooftalmice grave, precum neuropatia optică ischemică și leziunile nervului optic.

La Optissima.ro, ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai avansate și precise servicii oftalmologice. Echipa noastră de medici specializați în oftalmologie utilizează tehnologie de ultimă generație pentru a asigura evaluări exacte și pentru a oferi pacienților o perspectivă clară asupra stării lor de sănătate oculară.

Programați o consultație la Optissima.ro și aveți grijă de sănătatea ochilor dumneavoastră. Echipa noastră dedicată și experimentată vă va oferi servicii de perimetrie de înaltă calitate, personalizate nevoilor dumneavoastră individuale.