loader image

Ochelarii de soare…este musai și azi? E iarnă doar!

de | feb. 9, 2023 | Blog

Va povesteam ca am fost la un mare congres la Paris ( despre știința îmbătrânirii) și printre numeroasele discuții protecția UV se număra in topul lor…ce vârstă,  ce colagen, ce hidratare…UV -ul bătea tot! Eu sunt biet oftalmolog, deci ma interesa mai mult protecția ochilor, până la o lucrare științifică foarte faină în care se sublinia protecția data de ochelarii de soare asupra pielii pleoapelor, piele mult mai fină, și se incuraja nu numai aplicarea de creme cu SPF mare ci ochelarii de soare! Da, aceia mari, opaci, à la Jackie O’ sau Audrey Hepburn!

Că se pare că până la degenerescenta maculară legată de vârstă și cataracta, despre care știm clar ca au sursă Soarele si UV -ul nu o sa ne placa aspectul nostru ridat și îmbătrânit al pleoapelor. Deci dragi doamne si domni…protectie UV tot timpul cu ochelari de soare!

Sa va las un filmuleț facut de dr. Cristina Cotruta despre cum arata pielea in diferite iluminari aratand anumite patologii pe care trebuie sa le corectam – în cea în care par mov SF este de fapt cum mi-am aplicat crema SPF …se vede că pe la ochi și pleoape nici n-am trecut😂. Deci intru la categoria „așa nu” ! Ma duc sa -mi iau niste ochelari foarte mari!