loader image

Pungile de sub ochi sunt coșmarul fiecărei femei…vrei să arăți bine la întâlnirea de 20 ani de la terminarea liceului și tu arăți de parcă ești la nunta de diamant. Deși nu îmi place să discut mereu de asta, principala cauză a formării pungilor sub ochi o reprezintă, ei bine, vârsta. Pe măsură ce înaintăm spre nunta de diamant pielea din jurul ochilor și o parte din mușchi slăbesc ca și fermitate și pentru a completa portretul horror o parte din grăsimea ce ajută la susținerea pleoapelor migrează înspre pleoapa inferioară dând aspectul pufos-umflat al acesteia.

În plus lichidul din spațiile adiacente poate migra în timpul nopții crescând astfel aspectul umflat al pleoapelor. În general dacă aspectul nu se îmbunătățește după ce stai cu faimoasele felii de castravete reci pe pleoape și mai apar roșeaţă, mâncarimi sau durere e bine să consulți un specialist. Acesta îţi poate recomanda un tratament, investigații suplimentare sau chiar chirurgie oculoplastică.

Există câțiva factori care influențează suplimentar aspectul pungilor de sub ochi ca:

  • retenția de apă mai ales dimineața sau după ce ai mâncat sărat
  • fumatul
  • lipsa unui somn adecvat
  • alergiile
  • ereditatea ( măcar pentru asta poți da vina pe altcineva)

Și dacă nimic nu merge oftalmologul este mereu o opțiune. La fel și plasticianul sau dermatologul.

La congresul ARVO am văzut prezentat un nou aparat pentru rejuvenarea facială și în special pentru zona ochilor. Am participat la o demonstrație din partea unor doamne doctor oculoplasticiene cu experiență în domeniu și l-am încercat pe pielea mea. M-au convins pentru că principiul metodei este bazat pe tehnologie LED ce pătrunde în derm și repară colagenul, reduce ridurile fine și aspectul de piele lăsată din jurul ochilor. ELEVARE, căci despre el este vorba va fi prezent în curând și în clinica noastră.