loader image

Trăim vremuri interesante în care tehnologia ne-a schimbat stilul de viată, atât în modul de lucru cât și în relaționarea interumană.

Conform studiilor, 90% dintre adulți petrec mai mult de 2 ore pe zi în fața dispozitivelor digitale, iar majoritatea semnalează apariția oboselii oculare, vederii încețoșate, uscăciunii și înroșirii ochilor.

Pentru a preveni apariția acestor simptome, producătorii din domeniul opticii au creat diverse produse precum lentilele cu filtru pentru monitor, care reduc lumina albastră emisă de ecranele digitale sau  lentilele speciale ce oferă focalizare la distanță pentru utilizarea zilnică și o „zonă de amplificare” în partea inferioară a lentilei cu o putere ușor crescută, care ajută mușchii ochiului să se relaxeze și să focalizeze mai ușor, îmbunătățind astfel confortul vizual pe durata expunerii prelungite la ecranele digitale.

Am putea spune că am rezolvat aceasta situație cu ajutorul unei perechi de ochelari, însă există persoane care preferă să poarte lentile de contact și pentru ei s-au creat lentilele Biofinity Energys de la Cooper Vision.

Biofinity Energys este singura lentilă de contact cu centru optic optimizat pentru dispozitivele digitale, ce combină design-ul Digital Zone Optics™ și Aquaform® Technology.

Digital Zone Optics™  reprezintă un profil unic de putere, asferic, care oferă o valoare mică de putere pozitivă în centrul lentilei ce permite relaxarea mușchiului ciliar și ușurarea acomodării, prin urmare și reducerea oboselii oculare, în timp ce Aquaform® Technology permite obținerea materialului cu un conținut ridicat de apă și transmisibilitate mare la oxigen ce permite menținerea clarității și albului ochilor precum și reducerea senzației de ochi uscat.

Biofinity Energys sunt lentile din silicon hidrogel, cu înlocuire lunară și posibilitate de port extins până la 29 de zile și nopți, ce se gasesc într-o gamă dioptrică vastă, între +8Dsf și -12 Dsf.