loader image

Când vine vorba de selectarea ochelarilor de vedere, una dintre cele mai cruciale decizii de luat se referă la materialul folosit pentru confecțționarea ramei. O opțiune comună și adesea apreciată este utilizarea metalului.

Ramele realizate din metal prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje, pe care le vom explora în acest articol pentru a vă ajuta să decideți dacă acest tip de ramă este potrivit nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

Beneficiile ramelor din metal

1. Rezistență și longevitate
Ramele din metal, în special cele fabricate din oțel inoxidabil sau titan, sunt cunoscute pentru rezistența lor remarcabilă. Aceste materiale rezistă la coroziune și își mențin forma în timp, ceea ce înseamnă că ochelarii dumneavoastră vor dura mai mult și nu vor necesita înlocuire atât de des.

2. Estetică elegantă și minimalistă
Majoritatea ramelor metalice au un aspect elegant și contemporan. Dacă doriți să aveți ochelari care să se potrivească cu aproape orice ținută și să nu iasă în evidență excesiv, o ramă subțire din metal este o alegere excelentă.

3. Ușurință și confort
Datorită caracteristicii de ușurință a materialelor metalice, ochelarii sunt confortabili chiar și atunci când sunt purtați pentru perioade lungi de timp. Nu veți simți aceeași presiune pe nas sau urechi ca în cazul altor materiale mai grele.

4.Reglare personalizată.
Majoritatea ramelor din metal sunt prevăzute cu brațe reglabile și protecții împotriva alunecării pentru pernițe. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a ajusta ochelarii în funcție de preferințele dumneavoastră, asigurându-vă că aceștia se așează ferm și confortabil pe față.

5.Variație cromatică.
Ramele din metal sunt disponibile într-o gamă variată de culori, inclusiv argintiu, auriu, negru și multe altele. Acest lucru vă permite să alegeți ochelarii care se potrivesc perfect cu nuanța pielii dumneavoastră și cu stilul vestimentar pe care îl preferați.

Dezavantajele ramelor din metal

Conducție termică.
Un dezavantaj semnificativ constă în faptul că metalul are o conductivitate termică mai mare decât alte materiale, ceea ce înseamnă că ramele din metal pot deveni mai reci în sezonul rece sau mai călduroase în primăvară și vară. Această caracteristică poate fi incomodă pentru anumiți purtători de ochelari.

Potențiale alergii la nichel
Unele persoane pot dezvolta alergii la nichel, un metal comun în ramele ochelarilor din metal. Dacă te numeri printre acești oameni, îți recomandăm să alegi rame din oțel inoxidabil sau titan, care sunt mai puțin susceptibile să provoace reacții alergice.

Preț puțin mai ridicat
În general, pentru că au o durată de viață mai lungă și un aspect premium, ramele din metal de calitate superioară pot fi puțin mai scumpe decât cele din alte materiale, cum ar fi plasticul. Totuși, găsești și multe opțiuni budget-friendly, cum sunt ramele de la Raizo.

Ramele din metal sunt o opțiune populară pentru ochelarii de vedere, iar la Optissima Cismigiu sau Clinica Bine găsești o mulțime de modele la prețuri avantajoase. Dacă vrei totuși să le probezi înainte să le comanzi, consultanții din magazinele noastre sunt gata să te ajute să găsești cea mai bună opțiune în funcție de nevoile și preferințele tale.