fbpx

Noblesse Optissima Style

Consultatii oftalmologice complete

aug. 3, 2022 | Blog

Când ai nevoie de consultații oftalmologice complete?

Ochii sunt fereastra spre suflet. Se spune că putem distinge personalitatea cuiva după culoarea ochilor. Ochii sunt susceptibili la o varietate de condiții, răni și boli. Există anumite situații în care este posibil să aveți nevoie de consultații complete de oftalmologie, cum ar fi dacă aveți diabet și aveți nevoie de o nouă scanare a retinei.

În caz de urgență, trebuie să mergeți întotdeauna la cel mai apropiat spital. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur de severitatea rănii oculare sau dacă aveți timp să primiți îngrijiri medicale, cel mai bine este să mergeți la o cameră de urgență din apropiere. Acest lucru se întâmplă când aveți o rană gravă la cap, ochiul este nu se poate deschide, suspectați o problemă oculară gravă, cum ar fi dezlipirea retinei.

Situații în care aveți nevoie de consultații oftalmologice complete

  • Vedere încețoșată

Momentul acestui lucru va depinde de severitatea simptomelor. De exemplu, dacă aveți vedere încețoșată și dureri în interiorul ochilor, este important să vedeți un oftalmolog, astfel încât acesta să vă ajute la diagnosticarea a ceea ce se întâmplă. Cu cât consultați mai devreme un oftalmolog, cu atât rezultatul este mai bun și riscul de deteriorare permanentă a vederii este mai mic.

  • Alte simptome apărute la nivel ocular

Unele probleme oculare ar putea duce la leziuni permanente dacă nu sunt tratate. Este important să vizitați un oftalmolog de îndată ce începeți să experimentați orice modificare a vederii, astfel încât medicul să poată spune ce se întâmplă. Îngrijirea ochilor este o parte vitală a sănătății generale. Multe persoane nu conștientizează importanța efectuării unui consult oftalmologic, iar această practică poate avea urmări nefaste pentru tot restul vieții.

Ce este o consultație oftalmologică?

O consultație oftalmologică implică de obicei un interviu amănunțit pentru a determina istoricul medical, acuitatea vizuală (dacă se poate vedea clar) și orice afecțiuni medicale pertinente. Această evaluare cuprinzătoare este urmată de o examinare, care include teste precum vederea culorilor și percepția adâncimii. După această examinare, medicii își vor sfătui pacienții cu privire la opțiunile de tratament.

Consultațiile de oftalmologie acoperă o gamă largă de subiecte și probleme. Acestea pot varia de la oboseala simplă a ochilor până la afecțiuni mai grave, cum ar fi glaucomul, degenerarea maculară și cataracta. Simptomele oculare sunt frecvente în viața noastră de zi cu zi. Unii oameni sunt afectați de dureri temporare ale ochilor sau de oboseală, în timp ce alții experimentează modificări ale vederii care necesită un diagnostic suplimentar. Dacă suferiți de oricare dintre aceste simptome, este recomandat să solicitați asistență medicală pentru a exclude alte cauze ale problemelor pe care le întâmpinați.

Dacă aveți simptome anormale la nivelul ochilor, cum ar fi durere, pete sau vedere încețoșată, ar putea fi un semn precoce al unei afecțiuni grave. Ar trebui să consultați medicul oftalmolog pentru a afla care sunt cauzele acestor simptome și ce tratament este potrivit pentru vindecare sau diminuare a disconfortului. O consultație oftalmologică completă se compune dintr-o examinare a vederii (dacă există probleme la vederea de aproape sau din depărtare), examinarea ochilor cu ajutorul aparaturii caracteristice din cabinetul medicului oftalmolog, dar și teste de laborator atunci când este necesar.

Citeste si…

Un ghid simplu pentru alegerea ochelarilor

Un ghid simplu pentru alegerea ochelarilor

Ochelarii au rolul de a proteja ochiul sau de a corecta anumite defecte ale vederii și care trebuie executat doar dupa o prescripție de la medicul oftamolog sau de la optometrist. Atunci cand alegem o rama de ochelari trebuie sa ținem cont de urmatoarele...

Miopia

Miopia

Ce este Miopia? Este o ametropie sferica in care razele luminoase paralele sau convergente venite de la mai mult de 6m focalizeaza intr-un punct focal secundar situat in fata retinei, persoane nevazand clar la distanta. Acest lucru se datoreaza unui dezechilibru...

Hipermetropia

Hipermetropia

Ce este hipermetropia? Un viciu de refractie prin care razele de lumina paralele care vin in contact cu suprafata oculara vor suferi un proces de refractie la trecerea prin mediile transparente ale ochiului si vor forma imagini in spatele retinei. Atunci cand...

Astigmatism

Astigmatism

Astigmatismul este o ametropie asferica in care razele luminoase provenite de la infinitul oftalmologic ( peste 6 metrii) nu se focalizeaza intr-un punct focal ci intr-o linie focala sau intr-o forma geometrica neregulata , clasificandu-se astfel in astigmatism...