Cele mai bune indicii

Fiecare dintre noi este diferit. Forma feței tale va determina ce stil vei purta și ce rame îți vor veni perfect. Atunci când te uiți după rama perfectă trebuie să iei în considerarea că aceasta va trebui să fie complementară formelor tale și să se integreze de minune cu fizionomia ta. De aceea îți propunem să citești următoarele rânduri pentru că te vor ajuta la următoarea pereche.

Daca aveți forma feței ovală și cu o bărbie ușor rotunjită înseamnă că vă puteți bucura de mai multe tipuri de rame pentru că aceasta are caracteristici mai echilibrate. O astfel de față îți lasă senzația că este mai lungă decât mai lată. De aceea o pereche de ochelari care este mai lată decât cea mai lată parte a feței vă va avantaja. Nu uitați să luați în considerare și culoarea părului precum și complexitatea detaliilor ramei.

O fizionomie rotundă este de cele mai multe ori proporțională în lungime și lățime, având adesea fruntea lată și obrajii circulari. Aveți nevoie de o ramă care contrastează foarte mult liniile curbe ale feței, de aceea cel mai bine vi s-ar potrivi o ramă cu multe colțuri, pătrățoasă. Acest stil de ramă ajută la definirea caracteristicilio unei fețe rotunde.

Fizionomia pătrățoasă se caracterizează printr-o frunte lată și o linie a maxilarului foarte puternică. În acest caz aveți ca obiectiv, la fel ca și la fața rotundă, să echilibrați cât de bine se poate trăsăturile feței. Pentru asta folosiți o ramă ovală sau chiar rotundă, pentru a pune accentul pe partea superioară a feței și pentru a îndulci liniile ascuțite. 

Când vă gândiți la o fizionomie dreptunghiulară trebuie să aveți în vedere o față pătrățoasă dar mai lungă. Asta inseamnă că fața este mai lunguiață, la fel și nasul, dar linia maxilarului și fruntea rămân la fel de proeminente. Astfel avem ca obiectiv să lățim trăsăturile natural și să proporționam fizionomia. Ramele rotunjite dar mai groase în zona sprâncenelor pot fi o alegere bună. De asemenea ajută și ramele cu brațele foarte late și periferie îngroșată.

Ca ultimă tipologie aș numi fizionomia în formă de inimă. Aceasta se mai găsește și sub denumirea de romb. O astfel de față are o frunte foarte lată și o bărbie ascuțită. Interesul dumneavoastrp este să mutați centrul de atenție de pe partea superioară și să echilibrați proporțiile. Aceste persoane pot alege cu ușurință rame pe fir sau capse, rame mici și pătrățoase pentru a nu disproporționa fața.