De ce medic oftalmolog?

Cred că propriile probleme oftalmologice și a celor din familia mea au dus la alegerea specialității mele. Întotdeauna mi-am dorit să repar lucruri așa că această ramură chirurgicală de mare precizie și finețe a fost opțiunea mea numărul unu. Pe locul doi recunosc că a fost chirurgia plastică.
 

Ce înseamnă să fii medic azi?

Meseria de medic azi implică mai mult decât prescrierea unei rețete. Acolo unde timpul permite, nu mă refer la situații de urgență unde luăm decizii rapide, medicul este un apropiat în care trebuie să te încrezi și cu care să ai un dialog, fiind cel care-ți traduce ceea ce corpul tău iți comunică.
 

De ce sunt specială?

Nu sunt specială, sunt eu însămi în relația cu pacienții mei pe care îi tratez așa cum îmi doresc eu să fiu tratată de oricare dintre ei, fie că lucrează la bancă, în administrație, la școala copiilor mei: cu atenție și înțelegere.

Ce am învățat din titluri?

 
Mi-am dorit să dezvolt cariera universitară de când mi-am dat seama ca medic că îmi place să explic pacienților sau rudelor lor pe înțelesul acestora.  De aici dorința de a preda studenților. De la ei redescopăr mereu plăcerea de a pune întrebari…
 
Mi-am dorit un titlu de doctor în medicină atunci când am descoperit nanotehnologia cu aplicații medicale grație unor specialiști din România extrem de bine pregătiți. Mi-am dorit și încă cercetez subiecte care acum zece ani păreau de domeniul SF. Este parte din mine care își dorește răspunsurile la întrebări.
 

 Unde mă gasiți?

Sunt medic primar în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București secția de Oftalmologie, în cadrul Rețelei private de sănătate Regina Maria sau în cadrul opticilor Optissima.
 

 Ce aș fi fost dacă nu eram medic

Arheolog. Sunt o persoană disperată să descopăr lucruri noi, să cercetez, să interpretez semne, să aflu. E adevărat că mi-ar fi lipsit teribil comunicarea, căci artefactele îți vorbesc dar tu nu prea ai ce să le spui.
 

Ce trebuie să știe cei care vor să devină medici

Trebuie să iubești oamenii și această meserie ca să o poți practica. Este dincolo de datorie, este dăruire… de la acest servici nu pleci niciodată liniștit acasă, întotdeauna în colțul minții zace un caz complex, drama unei familii care așteaptă rezolvare, cineva care-și pune în tine o speranță. Și astea le porți cu tine și de Revelion, și la Paste și în concediu cu copiii la mare. Trebuie să le accepți ca făcând parte din viața ta, oricând.

 Ce înseamnă pacientul pentru mine?

Pacientul pentru mine este exact acel artefact prețios din arheologie. Are o poveste de spus pe care eu o descopăr și o rezolv… esențial pentru mine căci bucuria lui este parte din energia cu care mă hrănesc. Îmi aduce plăcerea poveștii, provocarea și împreună cu el, partener de drum sau călăuză,  navigăm în această lume a medicinei. Pacientul meu înseamnă un apropiat care are încredere mare în mine. Și în lumea noastră de azi acest lucru este de neprețuit.
 

De ce să mă căutați?

Dacă aveți nevoie de un partener de discuție în alambicatul nostru sistem intern care ne transmite uneori mesaje greu de interpretat, un traducător de semne și simptome, pot spune liniștită că implicarea mea în povestea fiecăruia este totală. îmi pun la bătaie toate cunoștințele mele, fără rezerve, pentru fiecare din pacienții mei. Pentru că îmi place foarte mult medicina și pentru că cel mai mult îmi plac oamenii. Mici și mari.