loader image

cercetare

ino-orbital

Tehnologie inovativa pentru obtinerea unei proteze personalizate de reconstructie oculoorbitala pentru pacientii cu traumatisme faciale

OBIECTIV

Cercetare tehnologica

Realizarea unei tehnologii noi pentru obtinerea unei proteze personalizate de reconstructie oculo-orbitala la pacientii cu traumatisme faciale si a unui soft de reconstructie CT 3D semnificativ imbunatatit, adaptat imprimantei 3D pentru implant personalizat

CERCETARE

 Punctul de pornire pentru acest proiect este reprezentat de rezultatele cercetarii obtinute de catre Directorul de proiect in teza de doctorat.

TEHNOLOGIE

Proiectul este relevant fata de obiectivul general al actiunii POC 1.2.1 propunand realizarea unei tehnologii si a unui produs nou, in scopul productiei si comercializarii. 

DEZVOLTARE

Proiectul contribuie la dezvoltarea capacitatii si activitatii de CDI in intreprindere intr-un domeniu de specializare inteligenta

REZULTAT

Produsul finit

Produsele ce vor fi comercializate sunt: soft de reconstructie orbitala CT 3D semnificativ imbunatatit, documentatia privind tehnologia de realizare a protezei, a metodei de implantare si urmarire post-operatorie la subiecti umani si documentatia privind procedeul de obtinere de materiale de hidroxiapatita nanostructurata. 

INO-ORBITAL

DEZVOLTARE

Cercetare

Dezvoltarea de tehnologii si produse au la baza o nevoie si o oportunitate identificate in domeniul cercetarii medicale in oftalmologie. De asemenea, proiectul contribuie la cresterea investitiilor private in activitati de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania.

Obiective

Unul dintre obiectivele specifice ale Programului Operational Competitivitate pentru perioada 2014 – 2020 pentru Prioritatea de Investitii „Promovarea investitiilor in CDI, dezvoltarea de legaturi si sinergii intre intreprinderi, centre de cercetare si dezvoltare si invatamantul superior” (conform Strategiei Nationale de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014 – 2020), prin procentul de co-finantare la proiect. 

Livrabile

Valorificarea si continuarea rezultatelor de cercetare-dezvoltare obtinute in teza de doctorat a Directorului de proiect prin realizarea unei (1) tehnologii pentru obtinerea unei proteze personalizate de reconstructie oculo-orbitala la pacientii cu traumatisme faciale si a unui (1) soft de reconstructie CT 3D adaptat imprimantei 3D pentru implant personalizat, intr-un termen de 24 de luni. 

Personal

Crearea a 2,25 noi locuri de munca echivalent norma intreaga (4 locuri de munca part-time si 1 loc de munca avand norma de 2 ore/zi) in domeniul cercetarii medicale, intr-un termen de 24 de luni.

Colaborari

Identificarea si atragerea pentru colaborare a unui numar de minimum 10 clienti noi, ca urmare a desfasurarii proiectului, intr-un termen de 60 de luni (24 de luni de implementare + 36 de luni de operare).

Cifra de afaceri

Realizarea unei cifre de afaceri de minimum 200.000 lei, ca urmare a desfasurarii proiectului, intr-un termen de 60 de luni (24 de luni de implementare + 36 de luni de operare)

R & D

Echipa

– Director de proiect  – Asist Univ Dr Sinziana Istrate
 – Responsabil tehnic (concept software) – CS III Dorel Pietreanu
 – Responsabil stiintific  Prof Dr Alina Popa Cherecheanu
– CS II –Ing. chimist Madalina Popescu 
– Cercetator radiologie medicala -Andrei Victor Marinescu
– Cercetator – dezvoltator soft  Ing. Matei Eugen Vasile
 Cercetator anatomie si radiologie, specialist medicina dentara si buco-maxilo-faciala Sef Lucrari Dr. Radu Ciuluvica

Informații detaliate

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Investim in viitorul tău!

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Linkuri utile